Inktlinten / Carbonlinten

Inktlinten voor labelprinters

Grafilabel biedt een grote verscheidenheid aan inktlinten voor alle soorten labelprinters. Denk hierbij aan industriële labelprinters, desktop labelprinters en flowpack machines. Voor nagenoeg ieder soort etikettenmateriaal hebben wij de oplossing in de vorm van het juiste inktlint.

Inktlinten en carbonlinten

Een inktlint gebruikt u wanneer een opdruk op een etiket voor langere tijd, goed zichtbaar moet zijn. Grafilabel biedt kwalitatief hoogwaardige carbonlinten geschikt voor een grote verscheidenheid aan labelprinters.

Wax, wax-resin en resin

Het selecteren van het juiste lint betekent het verschil tussen een opdruk die voor langere tijd goed leesbaar is, of een label dat na relatief weinig tijd niet meer leesbaar is.

Wax linten worden voornamelijk gebruikt voor het printen op papieren etiketten. Naast het bedrukken van papiersoorten zijn deze linten ook geschikt voor het bedrukken van (matte) kunststofmaterialen.

Wax-resin linten gebruikt u voor het bedrukken van gloss, semi-gloss of kunststof etiketten. Het zorgt in vergelijking met een wax lint voor een nóg betere hechting en bovendien een scherpere afdruk.

Resin linten zijn geschikt voor gebruik in zwaardere omstandigheden, zoals bijvoorbeeld in de chemische industrie, bij hoge temperaturen etc. De printafdruk is goed bestand tegen uitvegen, krassen, vervuiling door solventen en vocht.

Meer weten, of hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

×