Inktlinten / Carbonlinten

Carbonlinten | Printerlinten | Inktlinten


Wanneer een opdruk voor langere tijd goed zichtbaar moet zijn op een etiket is het bedrukken met een printerlint vereist. Wij leveren kwalitatief goede carbonlinten geschikt voor een grote hoeveelheid labelprinters. Voor elk soort etiketten materiaal (o.a. vellum, gloss, polyethyleen, polypropyleen of vinyl) kunnen wij u het juiste printerlint aanbieden.

De meest voorkomende inktlint kwaliteiten zijn: wax, wax/resin en resin. Hieronder treft u per kwaliteit een korte beschrijving aan voor de verschillende gebruikstoepassingen. Via ons aanvraagformulier kunt u invullen welk soort inktlint u wenst.

Wax linten

Deze printerlinten worden voornamelijk gebruikt voor het printen op diverse soorten papieren etiketten zoals vellum, gloss of semi gloss. Dit carbonlint geeft een perfecte afdruk op de diverse papiersoorten, maar is in veel gevallen ook geschikt voor het bedrukken van (matte)kunststof materialen (PE of PP).

Wax-resin linten

De wax-resin linten kunnen zowel voor gloss, semi-gloss of kunststof etiketten (PE of PP) worden gebruikt. Het zorgt voor een nog beter hechting en scherpe afdruk dan de wax linten.

Resin linten

Resinlinten zijn bestemd voor gebruik in zwaardere omstandigheden zoals in de chemische industrie, bij extreem hoge temperaturen, in zeewater enz. De printafdruk is extra goed bestand tegen uitvegen, krassen, vervuiling door solventen en vocht. Ook op kunststofmaterialen van leveranciers zoals FASSON en RAFLATAC zijn deze linten uitstekend te gebruiken.

×